Підтримати нас

“24 листопада – день, який назавжди закарбується в моїй пам'яті”: у ДСНС розповіли історію рятувальника з Херсона

Вгору
Автор статті
17 березня 2024 14:26
157
Поширити:
Євген Макаренко. Фото: ДСНС

Начальник караулу 3 державної пожежно-рятувальної частини м. Херсон Євген Макаренко розповів, що найбільше йому запам'яталося 24 листопада 2022 року, коли російські військові атакували мікрорайон Житлоселище.

Його історію оприлюднило ГУ ДСНС України в Херсонській області.

Фото: ДСНС

“Коли ми прибули до місця події, горіли будинки, автомобілі, на узбіччі дороги лежали поранені та загиблі люди. В той вечір загинуло 7 людей та 21 було поранено. Ця подія назавжди закарбується в моїй пам'яті”, – згадує Євгеній Макаренко.

Фото: ДСНС

Він розповів, що під час повномасштабного вторгнення разом із родиною виїхав до Рівного, де він працював до звільнення Херсона. Але після деокупації міста повернувся до своєї рідної пожежної частини, в якій працює з 2014 року.

“Вірю що одного ранку ми прокинемося в Україні, де немає війни. Де вирує життя. Де щасливі люди будують своє щасливе майбутнє. Де рятувальники не носять «броню», не розбирають завали, не дістають вбитих українців з власних ліжок. Цей ранок обов’язково настане. А поки ми виборюємо це право – жити на своїй землі”, – зазначив Євген.

  • Коли Херсон окупували російські військові, і більшість закладів у місті зачинилися, рятувальники продовжували працювати за українським законодавством. Вони до останнього залишалися вірними присязі. Про те, як працювала служба в час окупації і як героїчно діє у фронтових умовах, дізнавалася журналістка Медіаплатформи “Вгору”.
  • 19 січня вийшов трейлер документального фільму «Форма вогню» про роботу рятувальників ДСНС у Херсоні. Його планують показати на українських каналах цієї весни.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ