Підтримати нас

15 років за ґратами: на Херсонщині колаборант обшукував людей, що евакуйовувалися

Vgoru
Автор статті
08 червня 2023 10:11
392
Поширити:

Мешканець Донеччини під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну добровільно приєднався до «народної міліції «ДНР». На Херсонщині чоловік перевіряв документи людей, здійснював обшуки транспортних засобів та особистих речей на блокпостах у напрямку Херсона, Нової Каховки, Кривого Рогу.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Як зазначається, ставши старшим стрільцем, він отримав зброю та виконував бойові завдання, щодо захоплення території України.

Також у березні 2022 року він разом з іншими військовослужбовцями РФ пограбував сім’ю в одному з окупованих міст області, повідомляють у прокуратурі.

Чоловіка визнали винним у державній зраді, участі в не передбачених законом збройних формуваннях та пограбуванні цивільного населення (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До набрання вироком законної сили чоловік утримуватиметься під вартою.

Нагадаємо, окупаційного голову села Нововоскресенське Бериславського району суд визнав винним у колабораціонізмі та пособництві державі-агресору. Суд призначив йому покарання — до 12 років позбавлення волі. Він сприяв російським військовим у пошуку проукраїнських громадських активістів та представників бізнесу з метою їх пограбування. Чоловік під вартою.

Чоловікові з Кізомису загрожує довічне ув’язнення: він здавав односельців окупантам. Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловік надавав інформацію російським військовим про патріотично налаштованих односельців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ