Підтримати нас

11 липня у Херсоні зафіксували рекордну добову температуру повітря

12 липня 2024 11:20
469
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"\Херсон 7 липня 2024 року

11 липня у Херсоні максимальна температура повітря за добу становила +39°С. Подібний рекорд зафіксували у 2002 році.

Про це повідомляє Херсонський обласний центр з гідрометеорології.

За даними Агрометеорологічної станції Херсон, 11 липня середня добова температура повітря становила +30,8°С, попереднє максимальне значення виявили у 2002 році: +30,0°С.

Український гідрометеорологічний центр опублікував інформацію про те, що 11 липня денні максимуми в деяких областях України побили свої попередні історичні рекордні значення для цієї дати.

  • Нещодавно стало відомо, що на найближчому тижні на погоду Херсонської області впливатиме потужний антициклон з центром над Європою.
  • У зв'язку з переміщенням тропічного повітря з 8 по 15 липня в Херсоні та області очікується надзвичайно спекотна погода: червоний рівень небезпеки. Начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк повідомив, що через таку температуру погіршиться якість повітря.
  • У коментарі “Вгору” начальник Херсонського обласного центру гідрометеорології Юрій Кіріяк повідомив, що ситуація критична, адже певні хімічні сполуки під впливом сонячного світла розкладаються і в повітря потрапляють шкідливі елементи.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів