Підтримати нас

«10 років триденної війни, яка триває три сторіччя»: стартує 21 Мандрівний Docudays UA

03 жовтня 2024 19:56
63
Поширити:
Фото: Мандрівний Docudays UA

У цьому році 21 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA стартує 8 жовтня. Центральна тема – «10 років триденної війни, яка триває три сторіччя».

Про це йдеться на сторінці фестивалю.

Зазначається, що до кінця листопада фестиваль побуває у 15 областях України у комбінованому офлайн- та онлайн-форматі.

Для тих, хто не зможе відвідати покази, стрічки будуть доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE впродовж останнього тижня листопада.

“Ми говоритимемо про історичну пам’ять, її крихкість та постійні намагання ворогів її змінити й переписати. Про циклічність історії, збереження та пошук ідентичності, а також про відповідальність, покарання воєнних злочинців і нову архітектуру безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Для Мандрівного відібрали 5 кінокартин українських та зарубіжних режисерів і режисерок з-поміж 62 фільмів із 34 країн світу основної програми 21 фестивалю Docudays UA.

Фільми, які покажуть на кінофестивалі:

  1. «Київські файли», режисер Вальтер Стокман.
  2. “Чоботи в ґрунті, руки в землі”, режисерка Кароліна Ускакович.
  3. «Дівчинка далеко від дому», режисери Сімон Леренґ Вільмонт, Аліса Коваленко.
  4. Кіоск”, режисер Даніель Стопа.
  5. “Порося Нельсона”, режисерка Аннеке де Лінд ван Венґарден.

Всі фільми цьогорічного фестивалю мають описові субтитри для відображення звукової частини відео, а в трьох стрічках передбачена аудіодескрипція (звукопис) — спеціальна закадрова аудіодоріжка для відображення візуальної частини фільму («Порося Нельсон», «Київські файли», «Дівчинка далеко від дому»).

  • Фестиваль вже понад двадцять років привертає увагу до важливих соціальних  та політичних тем: захист прав і свобод людини, подолання соціальної нерівності, екологія, збереження культурної спадщини, причини й наслідки воєн, відновлення справедливості. І цим сприяє формуванню активного громадянського суспільства й розвитку документального кіно.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів