Підтримати нас

10 років спротиву: Мінреінтеграції опублікувало історію військового з позивним “Крим”

Вгору
20 лютого 2024 20:13
442
Поширити:

Мінреінтеграції опублікувало історію військового Валіда, уродженця Херсона, який тривалий час проживав і в Криму.

Під час окупації Росією півострова 26 лютого 2014 року чоловік брав участь в акції протесту. Через це його викрадали представники спецслужб РФ і катували.

“Події між 27 лютого та 16 березня 2014 року розвивалися стрімко і трагічно: у Сімферополі він бачив, як блокувалися військові частини та маршували «казаки», завезені Росією”, – пише міністерство, зі слів військового.

Виїхавши на підконтрольну територію Україні “Крим” пішов добровольцем у зону АТО. Він виконував бойові завдання в Іловайську та Пісках Донецької області, боронив Донецький аеропорт.

Зазначається, що Валід з перших днів повномасштабного вторгнення Росії захищає Україну. Дотепер для чоловіка Крим залишається рідним місцем, за звільнення якого він продовжує боротьбу, повідомляє Мінреінтеграції.

  • Головний сержант роти вогневої підтримки Василь Миколайович, нагороджений орденом «За мужність» lll ступеня, наразі несе службу на Херсонському напрямку. Він отримав позивний “Яр” ще у 2015 році, коли біля Дебальцевого під його командуванням підрозділ із п’ятнадцяти військових тримав у ярах позицію. Історію українського військового, Василя Миколайовича з позивним “Яр” опублікували на сторінці РУ Сил ТРО “Південь” ЗСУ.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ