Підтримати нас

Сили ТРО “Південь” розповіли історію бійця, який виконує бойові завдання на Херсонщині

Вгору
Автор статті
19 лютого 2024 12:45
644
Поширити:

Головний сержант роти вогневої підтримки Василь Миколайович, нагороджений орденом «За мужність» lll ступеня, наразі несе службу на Херсонському напрямку. Він отримав позивний “Яр” ще у 2015 році, коли біля Дебальцевого під його командуванням підрозділ із п’ятнадцяти військових тримав у ярах позицію. 

Історію українського військового, Василя Миколайовича з позивним “Яр” опублікували на сторінці РУ Сил ТРО “Південь” ЗСУ.

У тексті йдеться, що Василя Миколайовича з Донеччини перекинули на Луганщину під Лисичанськом. Там у бою він зіткнувся з десантниками із псковської дивізії. Саме в ній головний сержант проходив строкову службу у 1987-1989 роках, де й дослужився до звання старшини.

“Добряче ми тоді дали перцю моїм колишнім «знайомим»”, – згадує «Яр».

Втретє Василь Миколайович зійшовся в бою з десантниками вже на Херсонщині.

Як інформують Сили ТРО, військовий демобілізувався у 2016-му. Після чого почав займатися деревообробкою. Але в лютому 2024 року почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Тому Василь Миколайович повернувся до війська. У територіальному центрі комплектування заявив, що обирати не буде, куди держава направить, туди готовий іти. Так і потрапив у один із підрозділів РУ Сил ТРО “Південь” ЗСУ.

“Зараз інша, важча війна, аніж була в АТО: з’явилися дрони зі скидами, потужна далекобійна артилерія, той же кулемет Браунінг не порівняти з ДШК. Інтенсивність обстрілів, рівень напруження незрівнянно вищий”, – ділиться військовій.

Також Василь Миколайович сумує, що ще особисто не бачив чотиримісячного онука. А ось дворічному старшому онуку подобається розглядати одинадцять дідових нагород, пишуть Сили ТРО.

  • 6 грудня 2023 року військовий медик Олександр Дзензель за наказом разом із групою морпіхів вирушив на лівобережжя Херсонщини в район Кринків. І лише 5 лютого 2024 року його евакуювали назад.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ