Підтримати нас

Звільнили від курортного сезону: як живе Скадовськ в окупації

Vgoru
Автор статті
19 червня 2022 18:35
1,487
Поширити:

У Скадовську Херсонської області наразі відсутній зв'язок, ліки, нестача продуктів і втрата доходів. Жителі говорять – місто зараз виглядає занедбаним.

За словами місцевого жителя, на центральному пляжі дуже багато водоростей, їх ніхто не прибирає, пише Суспільне Херсон:

"Взагалі виглядають занедбано. Про острів Джарилгач, перлину нашого краю, усі забули, ніхто туди не їздить. Минулого року в цей час курсували великі та маленькі катери. Центральна набережна порожня. Деякі кафе відкрилися. Але це не порівняти з великим натовпом у минулі роки" - розповідає місцевий житель.


Дитячий пляж без людей. У Скадовську мав би вже бути літній сезон. Суспільне Херсон

Мала багато планів на курортний сезон. Зараз же страшно вийти у місто, говорить жителька Скадовська, тому що можна зустріти російських військових.

"Прийшли чужинці все зруйнували. Потрібні ліки, їх майже немає. Якась аптека відкрита в центрі, але страшно туди вийти. Та й гроші, кажуть, потрібні російські. А на що нам російські? Нам потрібні наші, гривні. Все було добре доти, доки не прийшли "асвабадітєлі", - говорить жителька Скадовська.


Вулиці міста також порожні. Суспільне Херсон

Жителі Скадовська залишились без заробітку, - говорить міський голова Олександр Яковлєв.

"Економіка міста сильно потерпає. Все стоїть. Сьогодні майже не рухається. Хоча деякі підприємці відкрилися, хочуть чимось займатися. Соціальні виплати ідуть зараз уривками. На жаль деяким виплатам уже декілька місяців затримки. По основним виплатам деякі люди очікують ще з травня", - розповів міський голова.

- Лікарні міста працюють, хоча частина персоналу звільнилася або виїхала. Через це жителі міста не можуть отримати усі види медичної допомоги, - сказав Олександр Яковлєв.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ