Підтримати нас

Звільнення Кінбурнської коси та островів доцільне при повномасштабній деокупації всієї Херсонщини, – Єрін

Vgoru
Автор статті
11 січня 2023 07:21
939
Поширити:

Кінбурнська коса та острови – відкрита територія і кидати туди усі сили та засоби зараз недоцільно. Про це в ефірі національного Телемарафону заявив Євген Єрін – керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

“Це питання довгострокової перспективи. Кінбурнську косу більше контролює противник. Разом з тим, завдяки нашому вогневому контролю, противник не може там зосереджувати велику кількість груп своїх військ. Тому хочу пояснити: і острови, і Кінбурнська коса, їх звільнення можливе лише під час загального звільнення нашої території. Окреме звільнення Кінбурнської коси не є зовсім доцільним. Чому? Тому що там відкрита місцевість і вогневі ураження противника можуть завдати більше шкоди, ніж ми отримаємо переваги під час звільнення цієї території”, – зазначив Єрін.

Водночас керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що росіяни під прикриттям островів намагаються вести диверсійно-розвідувальні дії, виявляти вогневі позиції українських військових. Але всі їх спроби присікаються.

Раніше ми повідомляли, що у дельті Дніпра Сили оборони знищили російський катер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ