Підтримати нас

Запорізька АЕС повністю відключилась від енергомережі – вперше в історії

Vgoru
Автор статті
25 серпня 2022 13:54
575
Поширити:

Через тимчасову окупацію та постійні обстріли росіянами, атомна електростанція вперше відключилася від енергомережі.

Про це повідомляє Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" у дописі на своєму каналі в телеграм.

У публікації йдеться про остаточне відключення ЗАЕС через пожежу:

“Сьогодні, 25 серпня 2022 року, через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої поруч із Запорізькою АЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку ЗАЕС із енергосистемою України – ПЛ-750 кВ ЗАЕС – «Дніпровська». Три інших лінії зв’язку раніше були пошкоджені під час рашистських обстрілів. Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – перше в історії станції.” – йдеться в дописі.

Також на каналі зазначають: власні потреби АЕС в електроживленні наразі забезпечуються з енергосистеми України через лінію зв‘язку ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Наразі зауважень до роботи автоматики й систем безпеки немає. Ведуться пускові операції з підключення одного з енергоблоків до мережі.

Нагадаємо, через відключення від Запорізької АЕС на Херсонщині зникла електроенергія, а слідом за нею – вода та зв’язок.

Російські окупанти постійно загрожують ядерній безпеці всієї Європи безперестанними обстрілами ЗАЕС. Окрім цього, через війська загарбників до найбільшої на континенті атомної електростанції не може потрапити моніторингова місія Міжнародного агентства з атомної енергетики – МАГАТЕ. Вони планують приїхати на ЗАЕС для збереження контролю за її безперебійною та безпечною роботою.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ