Підтримати нас

“З 35 тисяч людей 25 точно виїхало”: мер Каховки розповів про ситуацію в місті.

Vgoru
20 жовтня 2022 17:19
599
Поширити:

Віталій Немерець, міський голова Каховки, стверджує що з міста виїхали кілька десятків тисяч жителів від початку війни.

Про це він повідомив проєкту Радіо Свобода «Новини Приазовʼя»: 

«Як ми підраховували, то у нас в місті 35 тисяч населення було до початку війни, десь 25 точно виїхало, трошки більше. Оскільки в нас громада – це ще п’ять сіл, там менший відсоток виїздив людей, тому що трошки простіше людям прожити, менше напруга і менше, в першу чергу, моральне навантаження в сільській місцевості, ніж у містах», – розповів мер.

Він також зазначив, що останнім часом кількість російських військових у Каховці збільшилася. Мер підкреслив, що місто розташоване на лівому березі Дніпра, куди зараз російські окупаційні сили оголосили «евакуацію» населення з окупованого Херсона та всього правого берега.

Виїзд із міста на підконтрольну владі України територію при цьому ускладнився, особливо після так званого “референдуму”, каже Немерець:

«Набагато важче стало після оголошення так званого “референдуму”. Чому? Тому що єдиний виїзд був із Херсонської області це через Василівку Запорізької області на Запоріжжя й дуже багато людей простояли в чергах по багато діб. Буквально тиждень тому розпочали хоч когось випускати, пропускати. Але умови стали більш жорсткими, тому не всі в змозі виїхати зараз», – сказав мер Каховки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ