Підтримати нас

Виселення, викрадення та колабораціонізм – поліція викрила нові злочини росіян на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
20 вересня 2022 10:38
671
Поширити:

За минулу добу поліція відкрила 20 нових кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів росіян на окупованій території Херсонської області. 

Серед них викрадення місцевих жителів, виселення з осель та колабораційна діяльність.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

“У Херсонському районі працівники поліції викрили колаборантку, яка добровільно обійняла посаду завідувачки дошкільним навчальним закладом. Підозрювана схиляє колектив ясел-садочка до співпраці та попередила всіх, що заклад працюватиме відповідно до стандартів дошкільної освіти країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства стало відомо, що в Чорнобаївці військові рф забрали в полон волонтера. Окупанти провели у нього в оселі обшук, катували, забрали автомобіль, харчові продукти та горілчані вироби. Після чого чоловіка вивезли в невідомому напрямку.

Також російські загарбники в Бериславі провели обшук у 80-річного місцевого жителя. Вони викрали меблі, інструменти, а господарю “наказали” виселитися, бо в його оселі будуть проживати військові рф.

За всіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею 438 “Порушення законів та звичаїв війни” КК України.

Раніше ми повідомляли, що поліція відкрила кримінальні провадження за фактами російського обстрілу 11 населених пунктів області – смт Архангельське, Високопілля та Кар’єрне, сіл Петрівка, Миролюбівка, Правдине, Давидів Брід, Благодатівка, Таврійське, Новобратське та Осокорівка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ