Підтримати нас

В умовах карантину бібліотека імені Дніпрової Чайки працює онлайн

Автор статті
16 квітня 2020 04:00
597
Поширити:

Всесвітня пандемія COVID-19 внесла свої корективи в звичний ритм життя людей на планеті.

Викладачі ВУЗів, учителі, бібліотекарі, студенти, учні та користувачі бібліотек почали пристосовуватись до специфічних умов роботи і навчання та використовувати дистанційні форми роботи.

Про це повідомляє Херсонська обласна рада

Платформа Zoom стала найпопулярнішою програмою, яка відкрила нові можливості навчання без кордонів та обмежень для усіх бажаючих. І саме цей ресурс освоїли та почали активно використовувати бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки для проведення онлайн-конференцій та запису відео-оглядів корисних ресурсів

Завдяки технічному забезпеченню центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» (IPads, відеокамери, ноутбуків) було проведено 5 відеоконференцій на платформі Zoom та у програмі Skype для 37 учасників клубів «Cool Speaking Club» та «Kherson Speaking Club».

Наступним онлайн проєктом стало створення відео-оглядів веб-ресурсів про книги та читання, про літературу рідного краю, про ігрові та інтерактивні платформи, до яких хочемо привернути увагу маленьких і дорослих користувачів бібліотеки, а також про новинки дитячої літератури, що з’явились на бібліотечних полицях, про актуальні онлайн-конкурси, до участі в яких запрошуємо своїх читачів.

Ці записи оперативно публікуються на каналі бібліотеки в YouTube і на сторінках у соцмережах, на веб-представництвах партнерів галузі освіти і акумулюються в новій рубриці «Бібліотека рекомендує» на веб-сайті бібліотеки.

Перший кейс таких оглядів створений на замовлення Херсонської академії неперервної освіти і адресований керівникам закладів загальної середньої освіти і вчителям, які наразі організують дистанційне навчання учнів, а також уже зараз готуються до наступного інтенсивного періоду відновлення навчального процесу. Активними користувачами і промоутерами цього нового бібліотечного відеопродукту виступають наші колеги – дитячі й шкільні бібліотекарі.

Серед перших відео-оглядів, створених провідними фахівцями бібліотеки імені Дніпрової Чайки:

  • «Література рідного краю» Юлії Чернієнко – про інтерактивні веб-ресурси на допомогу вчителю;
  • «Про дитяче читання онлайн» Наталії Крижановської – огляд електронних ресурсів віддаленого доступу, якими бібліотекарі, вчителі, батьки можуть скористатись для ознайомлення з простором сучасної дитячої літератури;
  • «НЛО – Нові Літературні Об’єкти» Альони Ліпкіної – огляд-презентація новинок для дітей молодшого шкільного віку і дошкільників за промо-виставкою нових надходжень.

Нові умови стимулюють бібліотекарів до пошуків нових можливостей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ