Підтримати нас

“Усі 59 херсонських шкіл розпочнуть роботу з 1 вересня”, – Журженко

Vgoru
Автор статті
31 серпня 2022 07:02
781
Поширити:

У Херсоні працює 59 комунальних та 2 приватні заклади освіти. Усі ці комунальні заклади фактично розпочнуть свою роботу з 1 вересня.

Про це розповіла очільниця управління освіти Херсонської міської ради Наталя Журженко під час ефіру “Говори/слухай”.

“Для деяких шкіл буде інший формат роботи, але вони будуть працювати всі. Наші діти, які закінчили минулий навчальний рік, були переведені до наступного класу. Учні, які закінчили 9 та 11 клас, отримали свідоцтва про базову та повну середню освіту. Хоча цей процес був важкий, але це вдалося зробити. Хто з батьків ще не отримав ці свідоцтва, можуть отримати їх на підконтрольній території України”, – зазначила Журженко. 

Також, за її словами, в Україні діє три форми навчання: дистанційна, екстернат та сімейна. Опитування Міністерства освіти й науки України показало, що більшість батьків обирають дистанційне навчання, бо для них важлива насамперед безпека дітей. Діти, які закінчили 9 та 11 класи, мають змогу обрати екстернатну форму навчання. Такі ж можливості мають діти, які перебувають за кордоном. Вибір форми навчання відбувається за заявою одного з батьків на ім'я директора освітнього закладу. 

“Сьогодні формуються “онлайн класи” через нестачу вчителів. Деякі класи будуть приєднуватися паралельно до одного вчителя. Це, звісно, велике навантаження на вчителя, але поки частина наших колег перебуває в окупації, ми не можемо їх наражати на небезпеку та долучати їх до дистанційного навчання” – додала очільниця управління освіти. 

Раніше повідомлялося, що батькам доводиться виїжджати з окупованого Херсона, щоби їх діти могли навчатися за українською програмою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ