Підтримати нас

“У чаті класу написали, щоби шукали нову школу” – мешканка Херсона

Vgoru
Автор статті
30 серпня 2022 16:28
1,167
Поширити:

Батькам доводиться виїжджати з окупованого Херсона, щоби їх діти могли навчатися за українською програмою. 

Про це розповіла мешканка Херсона Юлія, яка нещодавно виїхала з окупації, під час ефіру “Говори/слухай”.

“Однією з причин виїзду стало наближення навчального року. Був ризик, що через дії окупантів, моїм дітям неможливо буде продовжити навчання онлайн за українською програмою. Коли я виїжджала, це було 8 серпня, прийшло повідомлення у чаті класу, в якому радили шукати нові школи. Мій син навчався в спортивній школі № 47, яка наразі співпрацює з окупантами. Директорка одразу погодилася працювати на російських загарбників”, — зазначила Юлія.

Мешканка Херсона розповіла, що з 16 серпня почала шукати варіанти навчальних закладів в Одесі. Наприклад, для старшого сина вона обрала Херсонський академічний ліцей імені О. Мішукова, де наразі навчання проходить онлайн та безплатно.

Юлія додає, що у Херсоні є, на жаль, батьки, які погодилися відправити своїх дітей до так званих “російських шкіл”. Але, їх не так багато.

Раніше повідомлялося, що загарбники обіцяють батькам, які погодилися віддати своїх дітей до захоплених шкіл, виплатити 10 тисяч рублів. Або ж погрожують штрафами, конфіскацією майна та позбавленням батьківських прав за відмову віддавати своїх дітей на навчання за російськими програмами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ