Підтримати нас

Україна вимагає від міжнародних природоохоронних конвенцій визнати незаконними дії рф на окупованих заповідниках Херсонщини

Vgoru
Автор статті
02 квітня 2023 07:08
840
Поширити:

Україна звернулася до міжнародних природоохоронних конвенцій з вимогою визнати незаконними дії рф на окупованих природно-заповідних територіях Херсонщини. Про це заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець в ефірі національного Телемарафону.

“Зокрема, йдеться про біосферний заповідник "Асканія-Нова", де росія призначила своє нелегітимне керівництво. “Асканія-Нова” перебуває в окупації з першого дня повномасштабного вторгнення рф”, – зазначив Стрілець.

Упродовж усього періоду установа утримувала самобутні історичні колекції та вела науково-дослідну роботу. Попри усі проблеми "Асканія-Нова" до останнього зберігала керованість. Однак, 20 березня окупаційна адміністрація встановила фактичний контроль над заповідником.

Не менш загрозливою є ситуація в національному природному парку «Джарилгацький», територію якого рф намагається перетворити на землі для «мисливства, рибальства, вилову та відстрілу диких тварин».

“рашисти, як варвари, вони в принципі не розуміють, що роблять. Вони вже зруйнували велику кількість наших цінних природоохоронних об’єктів, використовуючи наші заповідники як військові бази, “паркінги” для танків. Рішення, які вони приймають сьогодні, нелегітимні”, – наголосив міністр.

Руслан Стрілець підписав звернення до секретаріатів міжнародних конвенцій, щоби засудити діяльність росії та визнати дії агресора незаконними. Також Міндовкілля направило ноти до Секретаріатів Бернської, Рамсарської, Боннської Конвенцій, Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), а також до Секретаріату Міжнародного союзу охорони природи та до Національної комісії у справах ЮНЕСКО.

Це дозволить надати питанню широкого розголосу та залучити міжнародну спільноту до розв'язання проблеми, а також домогтися справедливого покарання для рф в межах зазначених організацій.

Раніше ми повідомляли, що окупанти дистанційно мінують національний парк "Кам'янська Січ".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ