Підтримати нас

У Тавричанській громаді на лівобережжі Херсонщини окупанти посилили терор проти місцевих жителів

Vgoru
Автор статті
07 березня 2023 11:14
1,022
Поширити:

В окупованих селах Каховського району росіяни посилюють терор, що пов’язано з їхніми військовими невдачами та намірами відкрити так звані “російські школи”.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.  

За інформацією видання, у Тавричанській громаді окупанти поспішають відкрити 9 березня “школу”, тому тероризують вчителів та батьків учнів. Раніше, 20 лютого вони вже спробували відкрити дитсадок, але охочих працювати та відвідувати його майже немає. 

“Усіх місцевих вчителів загарбники почали запрошувати на «бесіду». Тих, хто відмовляється працювати на них, вивозять у степи з мішками на головах, погрожують вбивством і за деякий час там же й відпускають. Щоби знайти дорогу додому іноді людям доводиться блукати кілька днів”, – йдеться в повідомленні. 

Також окупанти вдираються до помешкань жителів Тавричанки, відбирають у них комп’ютерну техніку та телефони, примушуючи віддавати дітей навчатися до їхньої школи. У разі відмови дітей погрожують депортувати до рф.

Нагадаємо, що загарбники посилюють на лівобережжі Херсонщини заходи "безпеки". Збільшують кількість блокпостів, інтенсивність патрулювання та фільтраційні перевірки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ