Підтримати нас

У Новоолексіївці окупанти заселилися в будинок колишнього в’язня кремля

Vgoru
11 лютого 2023 12:05
1,600
Поширити:

військові рф у Генічеському районі влаштовують рейди та шукають порожні домівки для заселення. Їх цікавлять будинки проукраїнських жителів, які евакуювались. Про це у Facebook повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Так, російські окупанти в Новоолексіївці зламали двері та заселилися будинок сім'ї Едема та Гульнари Бекірових: Едем – колишній в'язень кремля, Гульнара – член Меджлісу кримськотатарського народу. Сім'я Бекірових раніше була евакуйована з окупованої Новоолексіївки”, – йдеться в дописі.

Також, за словами Чубарова, від жителів тимчасово окупованої Херсонщини надходять повідомлення про масові катування, переслідування та мародерство. російські окупанти вимагають від жителів заяви на отримання російських паспортів. До тих, хто відмовляється, застосовують фізичну силу і змушують переписати власність: будинок, автомобіль, після чого депортують з окупованої території.

Раніше ми повідомляли, що у Залізному порту окупанти обіцяють українцям за отримання російського паспорта грошову винагороду. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів