Підтримати нас

У Новій Каховці під час екскурсії студенти дізналися про життя та творчість Олександра Довженка

Автор статті
13 вересня 2020 13:00
867
Поширити:

Напередодні Дня народження Олександра Петровича Довженка та Дня міста Нова Каховка до музею історії завітали студенти другого курсу відокремленого структурного підрозділу «Новокаховський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного».

Треба відpзначити, що Нова Каховка - місто, з яким пов'язано чимало в житті кінематографіста та письменника. Адже саме тут він написав “Поему про море”, потім робив перші кінопроби і навіть брав участь у будівництві гідровузла й самого міста. 

“У Новій Каховці мене вразило глибоке видовищне перетворення природи… Люблю Нову Каховку. Люблю Дніпро – велику річку мого народу, чисте ласкаве повітря, ясне небо і широту у всьому, і стриманість у пейзажі, і величавий спокій. І ніде мені не хотілося б так жити, як тут, на чудесному рідному березі. Ніде й ніколи я не проймався так любов’ю до людей, як тут”, - писав Довженко, маючи на увазі саме Нову Каховку.

Під час екскурсій студенти разом із екскурсоводом Наталією Ільницькою ознайомилися з періодом будівництва Каховської гідроелектростанції, забудовою перших житлових кварталів, дізналися про розташування основних архітектурних об’єктів міста – це Літній кінотеатр, Палац культури, адмінбудинок міськвиконкому, спортивний комплекс «Енергія» та інші.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ