Підтримати нас

У Херсоні засновники Єдиної систем відкритих бюджетів шкіл створили інфраструктурну мапу шкіл міста

Автор статті
15 травня 2020 02:00
627
Поширити:

Карта дозволяє дізнатися, яке обладнання є в закладі та яку кількість комп’ютерів було придбано за позабюджетні/благодійні кошти.

На мапі є дані, скільки комп’ютерів підключено до мережі Інтернет та використовується в господарсько-освітній діяльності. Площа, яка покрита Wi-Fi та кількість класів із засобами візуалізації або інтерактивними поверхнями.

Загальна кількість комп’ютерів у закладах Херсона - 1936, з них 34% придбано за бюджетні кошти, не працює 4%, придбано понад 5 років тому назад 64%.

Що ще можна побачити на мапі?

На мапі є інформація про загальну площу в закладі та класних приміщень, кількість дітей та класів, кількість місць в їдальні та наявність басейну або фізкультурної зали.

Важливим є те, що можна побачити, які заклади доступні для дітей з інвалідністю, є на входах в школах пандуси або ні. Наприклад, у  Херсоні 43 заклади з 57, що отримують фінансування з бюджету, обладнані пандусами або поручнями.

Батькі можуть визначати рейтинги шкіл по наступним критеріям:

- Якість харчування.
- Ставлення педагогів.
- Ставлення адміністрації.
- Стан будівлі.
- Стан класів.

Передивитись мапу можна за посиланням https://kherson.os.in.ua/

Мапа створена в рамках проекту, що реалізується Фондом "Об’єднання" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської республіки у рамках Transition Promotion Program. У межах проекту школи разом з батьками зможуть позмагатись за отримання фінансування на реалізацію власних проектів, спрямованих на покращення матеріально-технічної бази.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ