Підтримати нас

У Херсоні підбили підсумки голосування за проєкти громадського бюджету міста

Автор статті
02 жовтня 2019 09:00
1,616
Поширити:

На засіданні Координаційного комітету з питань громадського бюджету 26 вересня підбили підсумки голосування за проєкти громадського бюджету та назвали переможців.

Цього року херсонці вперше мали змогу втілити свої ідеї в проєкти, які мають змінити життя у місті на краще,  та подати їх на розгляд громадськості для фінансування з бюджету.

Нагадаємо, голосування завершилося 16 вересня. Впродовж 2 тижнів за 73 проєкти проголосувало 8595 херсонців, які загалом віддали 17 057 голосів.

Переможцями стали проєкти, що набрали найбільше  голосів за рейтинговою системою, окремо по малих та великих проєктах. Малі мали набрати мінімум 300, а великі – 500 голосів.

За результатами голосування перемогли 5 малих проєктів на загальну суму 951 662 грн. Найбільше голосів серед них, а саме 553, набрав проєкт «Вільне дихання - вільне життя» . Він передбачає купівлю ендоскопічного обладнання для дитячої поліклініки. Це обладнання уможливить діагностику патологій та ЛОР-захворювань маленьких пацієнтів.

Також переможцями стали проєкти: "Дитсадок мій дім - буде затишно в нім", "Дитячий майданчик - місце щасливого дитинства", "Мрія кожного" і "Будівництво спортивного майданчика та оновлення дитячого майданчика сел. Інженерне".

З великих проєктів необхідну кількість голосів набрали 9 на загальну суму 6 894 886 грн. За рейтингом перше місце, набравши 986 голосів, зайняв проєкт «Футбольне поле та комплексний спортивний майданчик». Він передбачає модернізацію футбольного поля площею 2184 кв. м та спортивного майданчика для гри у волейбол і баскетбол площею 702 кв.м на території школи №46.

Також переможцями стали проєкти: «Дитячий інклюзивний майданчик «Місто яскравих мрій», «Відновлюємо історичне минуле-будуємо сьогодення та майбутнє Херсона», «Сучасний пральний блок у Закладі дошкільної освіти №4», «Модернізація та утеплення фасаду Херсонського ясел-садка № 64 Херсонської міської ради», «Відкритий майданчик у школі - антонівський артпростір», «Спортивно-ігровий майданчик для Херсонського ясел-садка № 18», «Безпечне майбутнє наших дітей» та «Створення якісних санітарно-гігієнічних умов у дитячому садку».

Загальна сума 14 проєктів, які перемогли, складає 7 846 548 грн, а на реалізацію їх планується виділити з бюджету 10 млн. Тому на засіданні Координаційного комітету з питань громадського бюджету вирішили знизити мінімальну кількість голосів для малих проєктів до 200, а для великих до 400 голосів і додати до переможців ще 4 проєкти. Це 2 малих – «Облаштування дитячого майданчика для дітей дошкільного віку», який набрав 224 голоси, та  «Хай народна музика лунає - Україну окриляє», який набрав 222 голоси. І 2 великих - «Модернізація ігрових майданчиків «Клич друзів - граймо разом», що набрав 440 голосів та проєкт «All sports for all people (Спорт для всіх людей)» ( 409 голосів).

Отже, за остаточними результатами голосування перемогли 18 проєктів – 7 малих та 11 великих. Загальна сума, що необхідна для їх здійснення, складає 9 747 668 грн.

Проєкти-переможці будуть впроваджені у наступному році, але на засіданні Координаційного комітету запропонували декілька малих проєктів профінансувати вже у цьому році. Для цього вирішили запросити на наступне засідання комітету авторів малих проєктів- переможців та представників відповідних департаментів, які виконуватимуть ці проєкти. Разом і вирішать, що можливо реалізувати до кінця поточного року.

* Інформаційна та промоційна кампанії Громадський бюджет Херсон на 2019 рік проводяться громадською організацією «ІРЦ Правовий простір», громадською організацією «Глобальний погляд», благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» та Онлайн газетою «Вгору» за підтримки Херсонської Міської ради.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ