Підтримати нас

У Херсоні СБУ затримали зрадників, які “зливали” конспіративні бази ЗСУ

Vgoru
Автор статті
16 січня 2023 11:20
905
Поширити:

У Херсоні Служба безпеки України встановила та затримала колаборантів, які «зливали» конспіративні бази ЗСУ під час окупації міста. 

Про це йдеться на Телеграм-каналі української спецслужби. 

“Під час захоплення Херсона, один із місцевих жителів перейшов на бік окупантів. У ніч із 26 на 27 червня 2022 року він “злив” двом представникам фсб адресу конспіративної квартири українських військових у Херсоні. Також зловмисник “розкрив” ворогу місця перебування оперативної групи спецпризначенців ЗСУ”, – йдеться в повідомленні. 

Отриману інформацію росіяни використали для захоплення в полон декількох українських військовослужбовців з їхніми родинами.

“Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ, який був знайомим вищезгаданого ворожого поплічника. У червні минулого року український військовий потрапив у полон до окупантів. Там він всіляко намагався довести свою лояльність російським окупантам. Для цього він передав фсб адресу проживання рідного брата – командира своєї бойової групи, якого потім загарбники схопили в полон”, – зазначили в дописі. 

Обом зрадникам оголосили про підозру за частиною 2 статті 111 КК України. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ