Підтримати нас

У Херсон прибули 10 нових пасажирських автобусів. ФОТО

Автор статті
14 червня 2021 15:35
1,263
Поширити:

Десять нових пасажирських автобусів прибули до Херсона. Вартість кожного з них - 2 мільйони 250 тисяч гривень.

Як заявив Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, нові транспортні засоби слугуватимуть для більш комфортного транспортування херсонців.

Автобуси були презентовані на набережній неподалік від готелю "Фрегат" на початку проспекту Ушакова.

У Херсонській міськраді повідомляють, що автобуси марки АТАМАН А092Н6 мають ряд переваг у порівнянні з тими, що курсують нині вулицями обласного центру. По-перше, у них низький посадковий в'їзд, що гарантує доступність для людей з обмеженими можливостями. По-друге, як заявив в інтерв'ю один із водіїв, Роман Маруков, автобуси оснащені інформаційними табло, що підказують пасажирам, як вони рухаються по маршруту.

Крім того, у салоні - спеціальне місце-тримач для інвалідного візка. Місць для сидінь у кожному з цих транспортних засобів - до 17, загальна кількість місць - до 52. У салоні передбачена система зонального кондиціонування (окремо для водія і пасажирів).

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв на презентації автобусів заявив, що найближчим часом буде переглядатися "вся маршрутна мережа".

"У програмі - закупівля впродовж п'яти років ста п'ятдесяти автобусів", - сказав Колихаєв.

До 1 серпня, як повідомив мер, до Херсона прибуде ще 20 пасажирських автобусів.

"У нашому місті досить проблем з якістю дорожнього покриття, тому дуже важливо, щоб по наших дорогах їздили нові і якісні автобуси", - поділився думкою міський голова.

Також він розповів про "проблемну" тему - закупівлю міських пасажирських тролейбусів.

"Проведено переговори з банком ЄБРР, це будуть тролейбуси з додатковим електроходом. Стоїть завдання формування якісного комунального підприємства", - зазначив міський голова.

Крім того, він спрогнозував, що найближчим часом у Херсоні підвищать тариф на проїзд у пасажирському транспорті.

"З усіма перевізниками проведено переговори, щоб перевезення пасажирів були до 24 годин. Але, в той самий час, наша задача - щоб комунальне підприємство "Херсонкомунтранссервіс" закривало мінімум 70% потреб жителів", - додав Колихаєв.

Фото Миколи Леоненка

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ