Підтримати нас

Терор місцевого населення на окупованих територіях Херсонщини наростає, - Соболевський

Vgoru
22 лютого 2023 18:33
1,543
Поширити:

Окупанти позбавляють жителів Херсонщини права на медичну допомогу. Вони активно закривають лікарні для людей і вивозять обладнання у медзаклади, що перетворили на шпиталі для своїх військових. Про це в ефірі національного Телемарафону розповів перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

“російські військові вивозять медичне обладнання до Новотроїцького та Генічеська. Це величезна проблема. Вони вигребли всі ліки, які тільки були в лікарнях, і в аптеках. Гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих територіях зараз дуже складна”, - зазначив Соболевський.

Продовжується примусова паспортизація жителів на захоплених територіях Херсонщини. А у тих селах та містечках, куди росіяни підтягують свої сили - оголошують примусову депортацію населення до рф.

“Вони чудово розуміють, що будуть втрачати ці території. І вони вже не граються в те, щоб підкупити населення, забезпечуючи їх рівень життя. Там зараз тільки терор і все. Їм потрібно десь розміщати своїх солдатів, тому людей просто виселяють із будинків”, - каже перший заступник голови облради.

Щодо масової мобілізації на Херсонщині у Соболевської інформації немає. Але за його словами, ризик існує передусім для тих херсонців, хто отримав паспорти рф.

“ Окупанти бояться давати херсонцям зброю в руки, оскільки розуміють їх настрої та те, що цю зброю буде використано проти них”.

Тих, хто отримав російські паспорти, загарбники вважають своїми громадянами. І за законодавством рф вони просто зобов'язані йти воювати проти України. Щоб уникнути цього, каже Соболевський, окуповані території потрібно негайно залишити. Виїхати зараз можна через Крим до країн Євросоюзу. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ