Підтримати нас

Суд зупинив діяльність “славнозвісного” заводу “Подрібнювач” (“Мікрон”)

Автор статті
29 жовтня 2021 10:00
1,395
Поширити:

Кілька років тривала боротьба мешканців вулиці Чайковського в Шуменському мікрорайоні Херсона із заводом сухих будівельних сумішей "Подрібнювач" (усім херсонцям він відомий як"Мікрон").

Люди за допомогою різних громадських організацій неодноразово зверталися і до правоохоронних, і до контролюючих органів, ходили до представників влади в міськраду та в облдержадміністрацію. Були численні спроби блокувати діяльність підприємства, яке викидало в атмосферу токсичні речовини, перебуваючи безпосередньо поряд із житловими будинками. Уся ця епопея тривала довго, з перемінним успіхом: часом активістам вдавалося припинити функціонування заводу, часом перемагали промисловці, продовжуючи свою роботу.

Але ось, після багатьох перипетій, з'явилося реальне судове рішення, яким наказується на цілком законних підставах призупинити діяльність “Подрібнювача”.

Про це, зокрема, зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Рішення виніс Дніпропетровський окружний адміністративний суд, який повністю задовольнив позовну заяву Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області до товариства з обмеженою відповідальністю "Подрібнювач" про застосування заходів реагування.

Зокрема, підприємство зобов'язали “тимчасово зупинити виробництво (виготовлення) та реалізацію продукції до моменту розроблення та узгодження проєкту організації санітарно-захисної зони, який затверджується головою Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та отримання позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи”.

Раніше Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області на підставі колективного звернення громадян щодо незадовільних умов проживання внаслідок роботи підприємства було здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання ТОВ "Подрібнювач" вимог санітарного законодавства. Підприємство отримало відповідний припис, а до суду було направлено позовну заяву, яку той і задовольнив 19 жовтня 2021 року.

Фото з архіву "Вгору"

Фото з Інтернету

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ