Підтримати нас

Стара Збур'ївка починає розвиватися

Автор статті
01 жовтня 2019 11:00
1,151
Поширити:

Голопристанські міські депутати виділили Старій Збур’ївці кошти на автомобіль для амбулаторії, на проєкт освітлення й сміттєвоз.

Таке рішення прийнято на сесії Голопристанської міської ради 26 вересня.

Нагадаємо, село Стара Збур’ївка з 24 липня цього року приєдналася до міста обласного значення Гола Пристань й разом утворили Голопристанську об’єднану територіальну громаду. Однак, за законодавством, бюджети обох населених пунктів мають до Нового року бути ще автономними. Тобто, спочатку треба виконати те, що було заплановано органами місцевого самоврядування, коли вони працювали окремо. А вже потім, з Нового року, починати вирішувати питання спільно.

Втім, на першій же сходці села Стара Збур’ївка у складі об’єднаної громади мер Голої Пристані, а «по сумісництву» - голова ОТГ Олександр Бабич пообіцяв, що місто вже зараз допоможе селу вирішити деякі проблеми.

Отже, голопристанські депутати на сесії 26 вересня проголосували за виділення з міського бюджету 17 500 гривень на оформлення та отримання нового автомобіля марки Рено для Старозбур’ївської  амбулаторії: 100 тисяч гривень - для виготовлення проєктної документації на розбудову мережі вуличного освітлення села Стара Збур'ївка (це дасть змогу в наступному році розпочати освітлення вулиць Ярмаркової та Набережної); а ще - 1,5 млн. грн. - на придбання великого сміттєвоза, - щоб забирати та вивозити на міській полігон твердих побутових відходів сміття зі Старої Збур’ївки, де свого полігона немає.

Також, як розповів виконуючий обов’язки старости Старої Збур’ївки Віктор Маруняк, в селі вже добудовують амбулаторію - днями  почнуть робити дах. А ще зроблено сучасний, красивий внутрішній туалет для діток у місцевій школі. Залишилося тільки приєднати його до каналізації  - це теж допоможе профінансувати Гола Пристань. 

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ