Підтримати нас

Скандальний причал: триває судовий розгляд справи за позовом КП “Гарантія” проти херсонських активістів

Автор статті
19 травня 2021 15:28
1,695
Поширити:

Директор міського комунального підприємства "Гарантія" Ігор Семенчев визнав, що у проєктній та технічній документації нового причалу в Гідропарку справді були недоліки, а сам проєкт кілька разів корегувався, були проблеми із землевідведенням. Але подовжує наполягати, що активісти/журналісти не мали права про це говорити публічно.

Нагадуємо, у Херсонському міському суді триває слухання по суті позову МКП “Гарантія” проти голови Херсонської обласної громадської організації “Розвиток” Ганни Парфьонової, журналістки Тетяни Ваніної та перевізника Олега Павленка. Ігор Семенчев звинувачує відповідачів у псуванні його репутації двома відеосюжетами та статтею про будівництво причалу в Гідропарку, за яке відповідало комунальне підприємство. 

Понад усе Ігоря Семенчева обурило, що він був вимушений під час круглого столу “Громадська префектура. Ставимо завдання владі Херсона” виправдовуватися перед численним колом осіб - депутатами Херсонської міської ради, юристами, активістами, бізнесменами та мешканцями міста. 

Обурювався керівник “Гарантії” й на судових засіданнях наприкінці квітня, де мав обґрунтувати та пояснити свою претензію й позицію. Та тепер його зачепила не стільки оприлюднена інформація, а те, що він мав відповідати на питання відповідачів та їх захисників. Не стримавшись, навіть  голосно вигукнув до судді Ірини Зуб:  

- Яке таке право вони мають мене тут допитувати!?

А його лише просили пояснити всі ті “недоліки” та “помилки” у документації. 

У результаті керівник підприємства визнав, що справді, були деякі описки й упущення. Але ж недоліки виправили, коли громадськість звернула на них увагу. Щодо порушення земельного законодавства пояснив - це сталося тому, що обласна влада затягувала офіційну передачу земель. Наразі цієї проблеми немає, бо її у цьому році вже  вирішили. 

На  засіданні 13 травня давали свої пояснення вже відповідачі. І знову не обійшлося і без чергової “порції” претензій та звинувачень з боку представників комунального підприємства. 

Цього разу слухання розпочалося із запитань сторони обвинувачення до Ганни Парфьонової  щодо джерел, з яких відповідачі отримали інформацію. Представники підприємства не спростовували знайдені нею факти - бо вони відповідали дійсності. Але ставили під сумнів саме джерела. Мовляв, Парфьонова використовувала не офіційні документи, тобто “паперові з печаткою”, а взяла інформацію з відкритих джерел, зокрема - Єдиного реєстру судових рішень, з сайтів ProZorro, YouControl тощо. А це, на їх думку, неприпустимо. І це при тому, що світ “захлинула” диджиталізація й усі прогресивні установи відмовляються від паперів! 

Своєю чергою Олег Павленко (перевізник з 20 річним стажем, обслуговував старий причал) надав докази порушень під час будівництва нової гідротехнічної споруди, про які громадські активісти говорили у сюжетах. Тобто навів докази правоти активістів, які на попередніх засіданнях суду визнав і сам Семенчев. 

Так, він розповів, що згідно з проєктно-кошторисною документацією, яку надало управління капітального будівництва, вартість усього будівництва, разом із понтоном, мала складати 1 млн 200 тис. грн. Проте на реалізацію проєкту  з міського бюджету виділили на півмільйона більше - 1 млн 700 тис. грн. 

Після чого МКП “Гарантія” купив у заводу “Паллада” понтон розмірами 12 х 2,4 і висотою борту 1,2 м. Це складає 28,8 квадратних метрів. Тобто у 10 разів менше первинного проєкту, який надавало для реалізації управління капітального будівництва та у 3,7 раза менше, ніж у проєкті, у подальшому відкоригованому самим директором МКП “Гарантія”. При цьому кошторис не змінився. 

Крім того, за словами Олега Павленка, будівельні роботи були неякісними: 

“Уже через місяць після введення в експлуатацію від споруди почали відвалюватись бетонні шматки, - розповідає перевізник, - понтон був хитким, є свідки падіння людей похилого віку через цю огорожу. Будівництво гідротехнічної частини проводилось без будь-яких проєктних розробок щодо якості, міцності, безпеки експлуатації”

Усе це викликало хвилю обурень серед дачників. У результаті понтон замінили на більший. Як повідомив Олег Павленко, розширення понтону обійшлося бюджету ще у 1,5 млн грн. Але активісти і тут виявили низку недоліків. Серед основних - відсутність вільного проходу до причалу, невідповідність понтону вимогам безпеки під час посадки та порушення норм, заявлених у робочому проєкті.  

Отже, як зазначив юрист громадської приймальні Фонду милосердя та здоров'я, адвокат Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Данилов, який захищає інтереси Ганни Парфьонової та Тетяни Ваніної: вимоги підприємства “спростувати недостовірну інформацію” - необґрунтовані та недоречні. Адже  сюжети та публікація містять або факти, якi мали місце на час оприлюднення інформації; або оцінні судження, які не підлягають спростуванню. А що стосується репутації підприємства - то саме завдяки активістам та журналістам МКП “Гарантія” почуло думку мешканців громади, і в результаті конфлікт між владою та дачниками вирішили. Тобто в результаті репутація підприємства від цього лише виграла:  

“Зокрема, вони допомогли вам зробити якіснішим понтон, - наголосив адвокат, звертаючись до позивачів. - І це нормально, коли громадськість допомагає органам самоврядування та бюджетним установам працювати краще. Власне, їх мета - покращення діяльності, відкритості роботи комунальних підприємств, прозорості використання бюджетних коштів. Для того, щоб зацікавлені особи, які приймають рішення, наприклад, керівництво МКП “Гарантія”, підрядні організації, правоохоронні органи, органи місцевої влади відреагували й розібралися у проблемах тощо”.  

Наступні слухання призначено на 16 та 17 червня.

P.S. Забезпечення правового захисту правозахисників та активістів в Україні реалізується у рамках проєкту Української Гельсінської спілки з прав людини "Підтримка та захист громадянського суспільства в Україні".

P.P.S. Поштова адреса громадської приймальні: м. Херсон, вул. Бориса Мозолевського 2, оф. 19.

Розклад роботи громадської приймальні:

понеділок – з 9.00 до 16.00, з 16.00 до 17.00- видача документів;

вівторок – з 9.00 до 16.00, з 16.00 до 17.00 - видача документів.

Обідня перерва з 12.00 до 13.00

Попередній запис за телефоном: (066) 790 90 21, (0552) 49 60 03.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту “Підтримка та захист громадянського суспільства в Україні”, що втілюється за підтримки Європейського Союзу.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ