Підтримати нас

СБУ затримала на Херсонщині так званих представників "виборчих комісій"

Vgoru
Автор статті
12 грудня 2022 16:33
567
Поширити:

СБУ затримала на Херсонщині так званих представників "виборчих комісій", які погрожували розстрілом за відмову "голосувати" на псевдореферендумі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Зловмисники особисто закликали людей на території Бериславського району прийти на "дільниці" і "проголосувати" на користь країни-агресора. За це їм обіцяли "винагороду" у розмірі 50 тисяч російських рублів кожному”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього, колаборанти здійснювали подворові обходи приватних домоволодінь, під час яких вимагали від людей поставити потрібну «відмітку в бюлетенях». У разі відмови зловмисники«зверталися» до озброєних рашистів, які вривалися в оселі громадян і погрожували розстрілами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру в колабораційній діяльності, участь в організації та проведенні незаконних виборів або референдумів на тимчасово окупованій території, вчинена за змовою групи осіб Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання до 10 років ув’язнення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ