Підтримати нас

СБУ затримала адміністратора Телеграм-каналу “Херсонська республіка”

Vgoru
Автор статті
17 березня 2023 15:17
557
Поширити:

СБУ затримали двох ворожих агітаторів. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 та 6 років відповідно. 

Про це йдеться на Телеграм-каналі української спецслужби. 

Одним із них виявився мешканець Івано-Франківщини, який у квітні минулого року створив проросійський Телеграм-канал – «Херсонська республіка».

На цьому інтернет-ресурсі він публікував дописи, де намагався дискредитувати військовослужбовців Сил оборони та закликав підтримати псевдореферендум у захоплених районах Херсонщини.

Також до реального терміну ув’язнення засуджено мешканця Тернопільщини, який у мережі публічно поширював заклики до вбивства державних діячів і насильницького повалення конституційного ладу України. Своїми дописами він підбурював користувачів соціальної мережі вчинити «кровавий переворот в Україні» та вбити «всіх чиновників, суддів та їхні сім’ї».

Адміністратора каналу суд визнав винним за чотирма статтями Кримінального кодексу України: 

- ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

- ч. 2 ст. 435-1 (образа честі й гідності військовослужбовця, погроза військовослужбовцю);

- ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ