Підтримати нас

росіяни створили табори для “перевиховання” депортованих українських дітей

Vgoru
Автор статті
15 лютого 2023 09:19
978
Поширити:

Російські окупанти розміщують частину депортованих українських дітей у таборах на “перевиховання”, а інших відправляють на “усиновлення”. 

Про це йдеться у звіті американської організації Conflict Observatory, яка аналізує та публікує докази злочинів рф в Україні. 

За інформацією Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадського здоров’я, в окупованому Криму та рф діють десятки таборів та об’єктів, де утримуються щонайменше шість тисяч дітей з України. Переважна більшість – це оздоровчі табори, які використовують для “перевиховання”. Аналітики впевнені, що основною метою діяльності таборів є політичне перевиховання. Дітям насаджують “російську культурну та патріотичну інформацію”. Також у двох таких таборах у Криму та Чечні українських підлітків навчають поводитися зі зброєю та військовою технікою. Згоду батьків на участь у цих “російських програмах” окупанти отримують під примусом.

У звіті йдеться про те, що деякі батьки не можуть отримати взагалі ніякої інформації про дітей, яким від 4 місяців до 17 років. Так росіяни взагалі призупинили повернення дітей, яких тримають у таборах “Артек” та “Мєдвєжонок, на невизначений термін. Спочатку вони обіцяли влітку віддати дітей батькам, потім цю дату скасували. Така ж ситуація відбувається в таборах “Лучістий” та “Орльонок”, де утримують сотні дітей з України.

Нагадаємо, що минулого року під час так званої “евакуації” росіяни вивезли значну кількість дітей, які зараз перебувають у цих таборах, з окупованих частин Херсонської, Харківської та Запорізької областей.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ