Підтримати нас

Примусове об’єднання Старої та Нової Збур’ївок поки відклали

Автор статті
12 грудня 2018 09:45
1,256
Поширити:

Сьогодні, 12 грудня, на Президії облради, голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер зняв із голосування питання про прийняття доопрацьованого Перспективного плану, яким закріплюється конфігурація вже створених та майбутніх об’єднаних територіальних громад.

Серед причин - скандал навколо бажання облдержадміністрації примусити село Стару Збур’ївку відмовитися від приєднання до міста Гола Пристань.

Нагадаємо, Стара Збур’ївка та Гола Пристань почали процес ще торішнього літа. Двічі пройшли всі необхідні процедури, не тільки передбачені законодавством, а й навіть «додаткові умови», вигадані головою ХОДА Андрієм Гордєєвим. Утім, обласна влада все одно не дає погоджувального висновку. Бо в такому разі доведеться самій відмовитися від «мрії» створити Новозбур’ївську ОТГ, яка була запланована під кума губернатора, очільника Голопристанської райради Віталія Соловйова. Адже всі інші кандидати до цієї громади вже втекли до інших сусідів.

ХОДА вже тричі під різними вигаданими приводами не погоджувала об’єднання/приєднання села до міста, майже десять разів намагалася «протягнути» через рішення сесії новий Перспективний план, де Стара Збур’ївка таки має бути поєднана з Новою Збур’ївкою. І намірів своїх не полишає. Зокрема, знову намагалася подати на сесію облради доопрацьований Перспективний план, де заплановано створення  Новозбур’ївської ОТГ.

Це питання 10 грудня «пройшло» профільну мандатну комісію під керівництвом «правої руки» губернатора Дмитра Бутрія. І було винесене на Президію облради для затвердження в порядок денний сесії, запланованої на 14 грудня.

Але після публікації «Вгору» «Як Андрій Гордєєв хоче ув’язнити ціле село»  питання про прийняття «доопрацьованого» Перспективного плану на Президії не розглядалося.

Голова облради Владислав Мангер одразу запропонував зняти його з порядку денного, бо до документу «дуже багато питань». Отже, щоб не дебатувати на Президії та не сперечатися на сесії, запропонував зібратися для залагодження цього питання окремо, за круглим столом зі всіма зацікавленими сторонами. І  спробувати знайти рішення, яке більшість задовольнить. Якщо компроміс  знайдуть, питання про Перспективний план можна буде внести на розгляд сесії «з голосу».

Круглий стіл призначено на 9 ранку 13 грудня.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ