Підтримати нас

Прокуратура повідомила про підозру депутату Херсонської облради

Vgoru
Автор статті
11 травня 2022 14:25
1,923
Поширити:

Керівником Київської міської прокуратури заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської обласної ради у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)

Про це повідомляється у телеграм-каналі Офісу Генпрокурора України.

За даними слідства, після незаконного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний для збереження свого статусу вступив в контакт із представниками армії країни-агресора та спецслужб, які перебувають на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Також повідомляють, що на виконання поставлених окупаційною владою завдань 16 квітня 2022 року депутат облради допомагав загарбникам захопити будівлю однієї з міських рад на території області. Також він переконував місцевих мешканців не протидіяти окупантам роздавати так звану “гуманітарну допомогу”.

Крім того, йдеться в дописі, підозрюваний надав представникам РФ інформацію про місцевого мешканця, який захищав інтереси громади. Це стало підставою для незаконного позбавлення волі цього чоловіка.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у м. Києві за матеріалами Головного управління протидії системним загрозам управлінню державою ДЗНД СБУ.

Додамо, що в Офісі Генпрокурора не розголошують ім'я фігуранта, але, судячи з фото, яке оприлюднили на телеграм-каналі, мова йде про Віталія Булюка.

Віталій Вікторович Булюк - депутат Херсонської обласної ради V, VI, VII скликань, начальник Херсонської митниці з 2007 до 2015 року. З 4 грудня 2015 року обраний на посаду заступника голови Херсонської обласної ради. Представник партії “Наш край”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ