Підтримати нас

Порушення виборчого процесу на Херсонщині

Автор статті
25 жовтня 2020 09:24
898
Поширити:

Спостерігачі Херсонської обласної організації Комітету виборців України (ХОО КВУ) повідомили, що у Херсоні та області майже всі дільниці відкрились вчасно, деякі з затримкою на 5-10 хвилин. 

Черги людей спостерігаються біля кабінок через те, що процедура голосування займає багато часу, видача бюлетенів іде повільно.

Звісно, не обходиться без порушень.

Так, у селі Петропавлівка Скадовського району жінка, якій виповнилося 80 років, дуже просила членів ДВК дозволити, щоб сторонній виборець допоміг їй проголосувати, але їй це заборонили зробити, порушуючи Виборчий кодекс. Жінка розплакалася та пішла.

Агітація під час голосування

У Херсоні зафіксували факт агітації у приміщеннях для голосування. Кандидат на посаду Херсонського міського голови від "Слуги народу" Юрій Кирилов прийшов на дільницю в масці з партійною емблемою та зробив фото того, як він голосує, і розмістив це на своїй сторінці у Фейсбуці.

Голосування хворих на коронавірус

До витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування включено 4 виборців, з них один хворий на COVID-19 та три особи на самоізоляції як контактні особи в одній квартирі. 

Вони не були внесені в список на підставі заяв виборців, бо до заяв не було додано медичної довідки, а тільки ксерокопія тесту. Через погрози голови Суворовської ТВК, їх внесли у список, але тепер члени ДВК відмовляються йти додому до цього хворого та контактних з ним осіб. Виборці ж погрожують прийти на дільницю, у випадку, якщо їм не буде організовано голосування на дому.

Виборці ще з 22 жовтня намагаються вирішити питання, але саме в ТВК їм сказали, що достатньо самого тесту у якості додатку до заяви, про довідку з медичного закладу вони не знали. Вони купили власним коштом захисні костюми для 3-х членів ДВК. Але і членів ДВК можна зрозуміти: вони бояться за своє здоров'я.

У КВУ зазначають, що, можливо, саме ТВК повинна була налагодити процес голосування у таких випадках заздалегідь.

Крім цього, спостерігається заповнення бюлетенів поза кабінкою, не всюди перевіряють температуру у виборців, на деяких дільницях члени комісії неправильно одягають маски (відкритий ніс), бюлетені в урнах звернуті наполовину або розвернуті, що дає змогу побачити голос виборця, що порушує таємницю голосування.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ