Підтримати нас

Поліція встановила особи понад 150 колаборантів на Херсонщині

Vgoru
Автор статті
26 вересня 2022 09:56
827
Поширити:

Українські правоохоронці встановили особи понад 150 колаборантів, які беруть участь у проведенні так званого “референдуму” на окупованій частині Херсонської області.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області. 

“За останні кілька днів із тимчасово окупованих територій надходила інформація від громадян, що місцеві колаборанти в супроводі російських військових погрожували людям зброєю, залякували та примушували їх узяти участь у т. зв. «референдумі». Якщо у квартирі ніхто не відчиняв, військові вибивали двері. Зафіксовано масові випадки в селищах, коли людина ставила в бюлетені «ні», то військові рф одразу увозили її в невідомому напрямку”, – йдеться в повідомленні. 

У Херсоні встановлено 72-х членів так званих “виборчих комісій”, у Каховці та Каховському районі 28 місцевих жителів погодились очолити “виборчі дільниці” та стати їх членами. Цей список продовжує Скадовськ та Генічеськ, де встановлено 37 членів “дільничних виборчих комісій”. 

В одному із селищ Генічеського району колаборанти з-поміж місцевих жителів організували концерт із нагоди “референдуму”. Під час цього шабашу дітям розмальовували обличчя триколором та роздавали прапори рф. 

За цими фактами поліція розпочала кримінальні провадження за статтями 110 “Посягання на територіальну цілісність та недоторканість України” та 111-1 “Колабораційна діяльність” КК України.  

Нагадаємо, що окупанти продовжують своє шоу під назвою “референдум” на окупованій частині Херсонської області. Сьогодні, 26 вересня, вони вже “намалювали” 50% явку “виборців”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ