Підтримати нас

Показали найкращі наукові фото року

Автор статті
17 серпня 2019 12:30
619
Поширити:

З'явилися знімки з шорт-листа конкурсу "Науковий фотограф року" Королівського фотографічного товариства в Великобританії.

Зараз доступні для ознайомлення сім фотографій-номінантів, передає Апостроф.

Структура мильного міхура, автор - Кім Кокс. На знімку видно, як бульбашки "оптимізують простір" в повітрі і створюють при цьому світлові хвилі створюють смуги в кадрі.

Mapping Oxygen, автор - Ясмін Кроуфорд. Фото присвячено дослідженню міалгічного енцефаломієліту. Автор зазначає, що "створює образи, які пояснюють, розкривають і свідомо пов'язують нас з неоднозначним і невідомим".

"Спокій вічності", автор - Євген Самученко. Фото було зроблено в Гімалаях, в Непалі на озері Госаікунда, на висоті 4400 метрів.

"Збентежений жук", автор - Девід Спірс. Фотограф зафіксував тут жука-шкідника, який водиться в зернових і борошняних виробах.

"Туманність Північна Америка", автор - Дейв Уотсон. Туманність Північна Америка, NGC7000, є емісійною туманністю в сузір'ї Лебедя. Чудова форма туманності нагадує форму континенту Північної Америки, в комплекті з видатним Мексиканською затокою.

"Жук-олень", автор - Віктор Сікора. Фотограф використовував для знімка жука світлову мікроскопію зі збільшенням в п'ять разів.

"Телескоп Ловелла", автор - Мардж Бредшоу. "Я була зачарована телескопом Ловелла в Джодрелл Бенк з тих пір, як вирушила в шкільну поїздку", - розповідає Бредшоу. За її словами, в своєму знімку вона хотіла детально показати знос телескопа внаслідок його довгої роботи для людини.

Переможці премії будуть оголошені 7 жовтня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ