Підтримати нас

Під час мітингу в Скадовську окупанти відкрили вогонь

Vgoru
Автор статті
16 березня 2022 11:48
1,757
Поширити:

Як ми повідомляли, сьогодні російські солдати викрали міського голову Скадовська Олександра Яковлєва.

О 12 годині під стінами мерії почався велелюдний мітинг, під час якого скадовчани вимагали повернути мера. Минуло близько години - і окупанти відкрили вогонь.

Як повідомив журналістам Медіаплатформи Вгору місцевий правозахисник, розганяти протестувальників прибуло понад 30 російських військових на трьох вантажівках у супроводі військової поліції окупантів. Демонстрантів, які стояли біля мерії, спочатку намагалися налякати пострілами у повітря, світло-шумовими гранатами. Коли це не дало ефекту, військові надягли протигази та закидали скадовчан гранатами зі сльозогінним газом.

“Після цього частина військових побігли на перехрестя Гагаріна та Пролетарської, частина лишилася і заховалася за кущами. Чоловік десять повернулись до міськради. Люди відійшли. Зараз чути вибухи гранат та стрілянину у дворі міськради”, - говорить правозахисник.

Окупанти заблокували мерію й продовжували стріляти, поки люди не відійшли на значну відстань від будівлі.

Наразі відомо, що вбитих та поранених під час розгону мирної акції немає. Люди постраждали лише від газової атаки. Її наслідки могли б бути набагато гіршими, якби не сильний вітер, який швидко розвіяв ядуху. 

Майже одразу після розгону демонстрації мер Скадовська Олександр Яковлєв опублікував на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому говорить, що з ним поспілкувалися і відпустили. Також обіцяли відпустити інших людей, з якими теж “спілкувалися”. Мер просить жителів міста не панікувати, заспокоїтися та продовжити працювати.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ