Підтримати нас

Переховувалися від правосуддя: двох херсонських колаборанток затримали в Одесі та Києві

Vgoru
26 квітня 2023 08:33
1,148
Поширити:

Служба безпеки України затримала в Києві та Одесі двох жительок Херсонщини, які співпрацювали з окупаційним режимом. Про це у Telegram повідомила пресслужба відомства.

У столиці затримали колишню очільницю одного з відділів створеного окупаційною владою "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області".

“На зазначеній посаді вона налагоджувала водопостачання для потреб окупаційних угруповань РФ, які дислокувалися на тимчасово захопленій території регіону”, – йдеться в дописі.

Перед звільненням обласного центру запроданка втекла до Києва, де хотіла «загубитись» серед мешканців столиці й у такий спосіб уникнути правосуддя.

Ще однією поплічницею агресора виявилася мешканка Херсона, яка під час окупації міста влаштувалася до створеного загарбниками «обласного пенсійного фонду».

“Там зловмисниця була залучена до виконання вказівок Москви щодо запровадження «рублевої зони» в регіоні. Встановлено, що фігурантка змушувала людей похилого віку отримувати пенсії в російській валюті”, – зазначається в повідомленні.

Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали контррозвідники СБУ.

Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання виявлено готівку в російських рублях, яку окупанти нарахували їй як зарплату.

Наразі обом фігуранткам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Одній із них суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ