Підтримати нас

Перебіг вакцинації на Херсонщині перевіряє моніторингова група МОЗ та ряду міжнародних організацій

Автор статті
15 грудня 2021 17:30
937
Поширити:

До складу моніторингової групи, яка перебуває на Херсонщині з робочим візитом, входять фахівці Міністерства охорони здоров’я, Представництв Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні, Дитячого фонду ООН - ЮНІСЕФ, а також інших міжнародних організацій.

Їх робота у нашій області передбачає огляд пунктів вакцинації та складів, на яких зберігаються імунобіологічні препарати. Зокрема спостерігатимуть, як проводиться прийом, зберігання, транспортування вакцин та обліковується температурний режим під час зберігання препаратів.  

Представники групи мають на меті оцінити реалізацію Дорожньої карти щодо впровадження вакцини і проведення заходів щодо масових щеплень від пандемії COVID-19. Актуальні питання щодо вакцинації обговорили під час наради з представниками Департаменту здоров'я Херсонської ОДА та лікарями Херсонщини. 

Як повідомлялося під час заходу, на сьогодні в області зроблено 679 914 доз щеплень від коронавірусу. Директор Департаменту здоров’я ОДА Тетяна Карчевич повідомила, що для підвищення показників в області наявні всі можливості. Зокрема, працюють 36 мобільних бригад, 10 центрів вакцинації та 92 пункти щеплення. Розпочато навіть вакцинування на КПВВ для громадян України, що мешкають на тимчасово окупованій території Криму. Проте охочих робити щеплення все одно небагато. 

Тож, можливо, представникам моніторингової групи вдасться з'ясувати, у чому причина небажання людей вакцинуватися.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ