Підтримати нас

Пенсіонери Старої Збур’ївки зможуть безкоштовно їздити до Голої Пристані

Автор статті
15 грудня 2019 05:31
980
Поширити:

Після нового року пенсіонери Старої Збур’ївки зможуть безкоштовно користуватися громадським транспортом, що сполучає село з містом Гола Пристань.

Про надання перевізникам компенсації за проїзд пільгової категорії населення села Стара Збур’ївка йдеться у «Програмі соціального захисту населення на 2020 – 2022 роки».

Так, в старостаті щомісяця пенсіонери зможуть взяти 4 талони на безкоштовні поїздки автобусом туди – назад до Голої Пристані. На це з міського бюджету виділять 200 тисяч гривень.

Як розповів голова Старозбур’ївського старостинського округу Віктор Маруняк, раніше сільрада отримували талони від районної служби, але потім на це перестали виділяти кошти з бюджету. Тож багато років ніхто не забезпечував безкоштовний проїзд до районного центру.

«Тепер Гола Пристань не районний центр, а центр Голопристанської ОТГ. Хоча основні довідки та документи можна отримати у селі, багатьом пенсіонерам, час від часу, потрібно їздити в Голу Пристань як до найближчого міста. Наприклад, до районних відділень комунальних служб, у районну лікарню, на ринок, тощо. Якщо це навіть не пов’язане з діяльністю ОТГ – це, все одно життєвий устрій старозбур’ївчан, їм все одно потрібно діставатися туди» – додав Віктор Маруняк.

Крім цього для пенсіонерів підготували спеціальні картки, що дозволять безкоштовно і безлімітно користуватися маршрутним транспортом по місту. А з розкладом руху міського пасажирського транспорту можна ознайомитися на сайті Голопристанської міської ради, а також у мобільному додатку «Rozklad.in.ua» або на його сайті.

Нагадаємо, питання про внутрішні пасажирські перевезення обговорювалися на першій сходці жителів села Стара Збур’ївка як частини Голопристанської об’єднаної територіальної громади. Тоді голова ОТГ та «за сумісництвом» мер міста Гола Пристань Олександр Бабич пообіцяв розв’язати ці питання.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ