Підтримати нас

Окупанти змушують підприємців у Херсоні "переоформитися" за російським законодавством

Vgoru
Автор статті
07 липня 2022 18:38
1,261
Поширити:

В інакшому випадку людям загрожує втрата робочих місць.

На такі примуси окупантів скаржаться підприємці Херсона, передає "Суспільне". За приклад приводять жительку міста Тетяну, яка працює у власному магазині на продовольчому ринку. За її словами, до неї прийшли представники окупаційної "влади" і попередили: вона має переоформитися за російським законодавством до 7 липня:

"Ми мусимо переоформити свої ФОПи. Нас попередили, якщо цього не зробимо, не зможемо вийти на свої робочі місця. Ну, а як мені жити? Треба родину годувати, в мене діти... Нас просто змушують!", - говорить підприємниця Тетяна.

Її слова підтверджують й інші підприємці, які мають торгові точки по місту.
За словами голови Херсонської обласної ради Олександра Самойленка, нова ініціатива окупантів та їх посіпак - нісенітниця. Бо не зрозуміло, в якому реєстрі має відбуватися така перереєстрація.

"Окупаційна влада зробила це з єдиною метою - дізнатися, хто й де працює і намагатися обкласти їх даниною. Адже реєстрів, як вони казали, російської федерації, у них немає і бути не може", - розповів голова облради.

Наразі на продовольчих ринках зі статусом підприємця торгують небагато людей, каже Самойленко. Більшість з них мають сплатити лише ринковий збір і за лабораторне дослідження.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ