Підтримати нас

Окупанти завозитимуть "фахівців" з росії

Vgoru
Автор статті
22 серпня 2022 17:29
543
Поширити:

Окупаційна влада планує завозити "фахівців" з рф.

Про це Суспільному розповів херсонський політолог Володимир Молчанов.

За його словами, окупаційна влада Херсонщини залучає до співпраці людей з корупційними проблемами.

"Може бути така цілеспрямована політика щодо виявлення таких чиновників – або ти їдеш на Херсонщину «искупать свою вину перед родиной», або ти сідаєш у тюрму. Це люди з абсолютно депресивних міст в росії, які в такий спосіб намагаються зробити якийсь кар’єрний стрибок", – каже Молчанов.

Велику ставку окупаційна влада робить на виховання покоління, що підростає. Тому на Херсонщину привозять вихователів і вчителів з росії. Переважно це близькі родичі військових, які уже облаштувалися в місті.

"Є серед нових педагогів і ті, хто захотів обіцяну зарплатню у 70 тисяч рублів. Через пропагандистське виховання дітей окупаційна влада сподівається досягти успіху у створенні так званої радянської індустріальної моделі, яка прижилася на Донбасі", – говорить політолог.

За словами Соболевського, окупаційна влада завозить на Херсонщину медиків та спеціалістів сфери управління в першу чергу через те, що висококваліфіковані фахівці Херсонщині відмовляються співпрацювати.

"Ми розуміємо, що зрадники у сфері управління були потрібні військовим рф тільки на початку окупації. Зараз вони хочуть на посади поставити своїх людей, які повністю контрольовані. Безумовно це громадяни росії. Це класична анексія", – каже перший заступник голови облради.

Заповнити брак кадрів окупаційній владі вдасться лише кількісно. Щодо якості їх праці – є чимало сумнівів – говорить Молчанов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ