Підтримати нас

«Нове місто» - старі правила гри

Автор статті
06 березня 2020 12:01
1,100
Поширити:

Конфлікт через вивіз сміття на Житлоселищі дійшов до сутички.

Торік до редакції газети «Вгору» зверталися мешканці багатоквартирних будинків у цьому мікрорайоні. Люди постійно скаржилися на якість комунальних послуг, чи радше, на їх відсутність. Щодня власники будинків на вулицях Робоча, Садова, Комкова та Владимирова  прибирали у під'їздах, підвалах, на подвір'ї, виносили сміття, пиляли гілки старих дерев та латали дахи. І це при тому, що за бездіяльність комунальних служб доводилося платити щомісяця.

Обслуговувати ці будинки мало приватне товариство з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія Нове місто».

До чого тільки люди не вдавалися, аби зрушити ситуацію з місця. Навіть склали акт, засвідчивши, що «Нове місто», не виконує умови договору і не надає послуги. Під актом зібрали підписи та надіслали його керівниці компанії Людмилі Зарічній*. Але сподіваних змін не сталося.

Через те, що ТОВ "КК Нове місто" нехтуює своїми обов'язками, прибудинкові території перетворилися на стихійні сміттєзвалище

Мешканці вирішили змінити постачальника послуг, обравши ним свого сусіда Станіслава Поваляєва (п.2 ч.2 ст.10 Закону України про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку). За словами людей, ініціативний сусід опікується частиною кварталу - 9-ма багатоквартирними будинками — вчасно вивозить сміття та зробив ремонт у підвалі однієї з домівок.

А днями на Людмилу Зарічну напали на робочому місці. Директорка товариства з черепно-мозковою травмою опинилася в Обласній клінічній лікарні.

Подейкують, у побитті жінка звинувачує свого конкурента Станіслава Поваляєва. Той не приховує, руку на Зарічну таки підняв, але наголошує, це був самозахист і додає, жінка також його травмувала.

Перед тим, як директорка "Нового міста" опинилася у лікарні, вона посварилася з Поваляєвим. Чоловік розповідає, що мешканці інших будинків теж захотіли розірвати угоду з Зарічною і перейти на обслуговування до нього. Зі слів Поваляєва, підприємниця, дізнавшись про це, почала погрожувати конкуренту розправою. Аби розібратися у ситуації, чоловік прийшов до її контори та зафільмував візит на телефон.

На відео, яке Поваляєв виклав у мережу, видно: ось він вривається до кабінету Зарічної, і під час сварки жінка жбурляє у нежданного візитера вазон з квітами. За словами Поваляєва, він відштовхнув Зарічну, вона вдарилася об холодильник. Зрештою, викликали і швидку, і поліцію. Але протокол склали саме на Людмилу Зарічну за нанесення легких тілесних ушкоджень (ст.125 кримінального кодексу України).

Наразі директорка «Нового міста» вже ходить на роботу, працюючи неповний  день. Журналіст «Вгору» кілька днів намагався зв’язатися з Людмилою Зарічною, але прокоментувати ситуацію вона не схотіла.

"Вгору" стежитиме, як далі триватиме протистояння між підприємцями Станіславом Поваляєвим та Людмилою Зарічною.

*Людмила Зарічна керує ТОВ «КК Нове місто». У 2008 жінку обрали мером Олешок, до цього вона була соратницею місцевого підприємця та народного депутата Олексія Журавка, який відкрито підтримував анексію Криму та вторгнення російських військ на Сході України. Подейкують,  саме Журавко «допоміг» Зарічній очолити місто, забезпечивши електоратом – на підприємствах, які належать бізнесмену, працівникам «пояснили», за кого потрібно голосувати, а потім автобусами підвозили до виборчих дільниць. Після обрання мером Олешок Зарічна одразу створила комунальне підприємство, яке очолив її чоловік. Новостворене КП займалося видачею документів на приватизацію житла, відводом земельних ділянок та інфраструктурою, яка забезпечувала теплопостачання цілого району в Олешках.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ