Підтримати нас

“Незаймані” херсонські стіни готуються до муралів

Автор статті
10 серпня 2020 10:11
1,054
Поширити:

Великі українські міста вже давно перейняли моду прикрашати торці та фасади будівель розписами.

Але Херсон - один із небагатьох обласних центрів, де муралів практично немає. Є поодинокі малюнки та графіті на бетонних парканах або занедбаних спорудах, а от стильних, змістовних “фресок”, щоб на кілька поверхів, -  містянам не вистачає.

Виправити ситуацію взялися місцеві активістки — Олена Афанасьєва та Юлія Тищенко. Вони запрошують художників та просто креативний люд створити мурал на екологічну тематику. Ескізи малюнків потрібно надсилати до 16 серпня на електронну адресу e-mail: culture@i.ua, з поміткою “екомурал”. Яку роботу варто реалізувати, - обиратимуть самі херсонці онлайн-голосуванням та мешканці будинку, стіни якого  буде прикрашати стінопис.

Окрім Херсона, у проєкті беруть участь ще Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ. У кожного міста є своя підтема — природні стихії. Запоріжжя — це повітря, Мелітополь — земля, Бердянськ — вода. Херсон також отримав водну стихію, тому і створювати мурал вирішили на вулиці Морській.

За словами організаторів, будинок на Морській - це не єдина локація, яку вкриють малюнками, це відправна точка, від якої мурали будуть ширитися Херсоном.

Для художників є приємний бонус — створення стінопису оплачується. Розпочати  розпис  будинку можна вже у вересні. Розмір стіни 11 х 6 м.

Мурал буде створено в рамках проєкту “Ucan Ukraine” - це інтерактивна ініціатива, яка об’єднує мистецтво, бізнес та екоактивізм.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ