Підтримати нас

Нелегальні цигарки та алкоголь на 52 тис. грн: поліція Херсонщини виявляє порушників навіть під час Новорічних свят

Автор статті
12 січня 2022 17:00
1,161
Поширити:

Не дивлячись на те, що рік тільки розпочався і ще не завершилися Новорічні свята, поліція Херсонщини не припиняє виявляти порушників, які нелегально реалізують тютюнові, лікеро-горілчані вироби та спирт.

Як ми вже повідомляли, за рахунок отриманих  під час цих рейдів коштів правоохоронцям планують підвищити зарплатню. 

Тож у рамках операції “Акциз” з початку січня поліцейські області вже вилучили з обігу близько 1300 пачок цигарок, загальна вартість яких склала більше ніж 40 тис. гривень. Також конфісковано 130 літрів алкогольних виробів на суму понад 12 тис. гривень. 

Деякі громадяни налагодили цілу нелегальну бізнесову діяльність зі збуту підакцизних товарів. Наприклад, у Херсоні виявлено чоловіка, який продавав тютюнові вироби у невстановленому місці. У нього вилучено 460 пачок цигарок на 16 тис. гривень. 

Фото: Facebook Поліції Херсонської області

У Каховському районі адміністративний протокол складено на продавця горілки в тетрапаках. У нього конфіскували 30 літрів алкоголю на понад 2 тисячі гривень.   

Відповідно КУпАП, роздрібна і гуртова торгівля алкоголем, тютюновими виробами, а також рідинами для електронних цигарок без акцизних марок передбачає штрафні санкції від 3400 до 10200 грн, з вилученням товару і виторгу від нього. За продаж алкогольних та тютюнових виробів у невстановлених місцях чи на територіях, заборонених законом, порушникам доведеться сплатити від 6800 до 13600 гривень та віддати товар і вторговані за нього кошти. 

Найбільші адміністративні стягнення застосовуються до громадян, які “працюють” без ліцензії: 17000 - 34000 гривень та конфіскацію продукції, обладнання для виробництва, сировини та коштів, отриманих внаслідок протизаконної діяльності. 

Головне фото: Інтернет

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ