Підтримати нас

Найбільший у Херсоні акваріум риб-хижаків. ФОТО

Vgoru
Автор статті
02 лютого 2022 17:00
3,458
Поширити:

Чи знаєте, де у Херсоні - найцікавіший та найбільший акваріум з хижими рибами? У холі першого поверху головного корпусу Херсонського державного аграрно-економічного університету. Біля нього часто товпляться викладачі, студенти, гості університету, які захоплено розглядають його мешканців. І там є на кого подивитися, до того ж поведінка риб теж дуже цікава.

Загальний об’єм акваріуму - 6 тонн! Аби підводним жителям було комфортно та безпечно, воду очищають комплексною системою фільтрації САМП з трьох компонентів: механічна та біологічна фільтрація й знезараження за допомогою ультрафіолету.

Мешканці акваріуму - виключно прісноводні риби, вихідці з Південної Америки та Африки. Більшість з них - хижаки. Їх раціон в основному складається з креветок та дрібної морської риби - бички, тюлька, іноді дають мідій та рапанів.

Найбільш визначними екземплярами акваріуму вважаються: прісноводний скат моторо (Potamotrygon motoro), бурий паку (Colossoma macropomum), велетенський червонохвостий гурамі (Osphronemus laticlavius), цихлазома северум нотатус (Heros notatus), астронотус оцелятус (Astronotus ocellatus) та інші.  А найрідкіснішим – річковий вугор (Anguilla Anguilla), який знаходиться під загрозою зникнення. 

Вхід до холу першого поверху головного корпусу та оглядини акваріума з дивовижними представниками підводного світу Південної Америки та Африки - вільний. Єдине, адміністрація просить відвідувачів приходити в робочий час університету та дотримуватися карантинних обмежень. 

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Ольги Правоторової Фото Ольги Правоторової
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ