Підтримати нас

На виїзді з Херсонщини СБУ затримала соратника Стремоусова

Vgoru
Автор статті
07 травня 2022 09:20
3,210
Поширити:

На одному з блокпостів на виїзді з Херсонської області співробітники Служби безпеки України затримали свого колишнього колегу Павла Ткаченка.

Про це повідомляє МОСТ.

Затримання відбулося ще минулого тижня, але його тримали у таємниці.

За словами джерела, Павло Ткаченко виїхав з Херсона, злякавшись, що його чекає та ж участь, що і його друга, проросійсьйського блогера та активіста Валерія Кулешова.

Відмітимо, що Ткаченко - колишній співробітник СБУ. До того працював у ДСНС. З 2016 року він активно співпрацює із відкритим агентом ФСБ Кірілом Стремоусовим та Валерієм Кулешовим.

У 2019 році за активної участі місцевих правоохоронців команду Стремоусова завели на КП «Херсонкомунтранссервіс», директором якого і призначили Ткаченка. Вибити звідти його зміг Ігор Колихаєв буквально силою. Він судився до літа 2021 року.

Майже два роки Ткаченко і все оточення Кулешова фінансували свою діяльність та своїх покровителів з прокуратури та поліції, за рахунок комунального підприємства.

У 2020 році Ткаченко, як і Кулешов, балотувалися до міської ради від карликової партії Херсонці. 

Після початку повномасштабного вторгнення та окупації Херсона Ткаченко залишився у Херсоні і відчував себе впевнено, тоді як інших колишніх СБУшників затримували і відправляли на підвал.

При цьому, у команді Стремоусова Павло Ткаченко грав роль «проукраїнського активіста», тоді як вбитий нещодавно Кулешов грав роль нейтральної людини.

Підозру Павло Ткаченко отримав по статті 111 ККУ «Державна зрада».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ