Підтримати нас

На Херсонщині окупанти забороняють працювати підприємцям, які не приймають російські рублі

Vgoru
Автор статті
07 липня 2022 16:59
934
Поширити:

У тимчасово окупованій Каховці підприємцям та всім суб’єктам господарської діяльності, які відмовляються приймати валюту країни-агресора, забороняють працювати. 

Про це пише Центр журналістських розслідувань із посиланням на «розпорядження» гауляйтера Каховки Павла Філіпчука.

Також «документ» зобов'язує встановити штучний грошовий курс - 1,5 російського рубля за 1 гривню. В іншому випадку тимчасовий дозвіл на господарську та підприємницьку діяльність скасують.

«На наступний день після того, як орки публікують свої «укази» в телеграм-каналах, починаються перевірки. Багато підприємців вирішили просто закрити свої магазини і торговельні точки на ринках, оскільки не хочуть писати рублі на цінниках. Для них це така форма протесту», – на умовах анонімності Центру журналістських розслідувань розповів підприємець з Каховки.

За видачу «тимчасового дозволу» на торгівлю з травня від підприємців вимагають сплачувати щомісячний внесок місцевій окупаційній «адміністрації». Це 600 гривень з малих підприємців, 2100 гривень з продуктових магазинів і 5000 грн для тих, хто торгує спиртним і цигарками. Гроші беруть готівкою або в адміністрації місцевих ринків, або в захопленій окупантами будівлі Каховської міської ради.

«Однак рублі у нас не приживаються. У людей їх дуже мало. Ті, хто отримує разову «матеріальну допомогу» від окупантів в 10 тис. руб., одразу обмінюють її на гривні. Підприємці, які ще торгують, воліють притримати свої рублі, щоб закупити на них товар у Криму. Багато хто взагалі не бажає приймати рублі, а ось гривню беруть охоче. Але її на руках у людей стає все менше», – розповів підприємець з Каховки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ