Підтримати нас

На Херсонщині деокуповано 88 населених пунктів — перший заступник голови ОВА

Vgoru
04 листопада 2022 11:59
621
Поширити:

В Херсонській області станом на 3 листопада деокуповано 88 населених пунктів. Про це Суспільному повідомив перший заступник голови Херсонської обласної військової адміністрації Вадим Гулько.

Проблеми у звільнених населених пунктів схожі, каже чиновник, — немає води, газу та електрики.

"Найгірша ситуація в населених пунктах, які довше пробули під окупацією. Дуже довго на їх території перебували ворожі війська, відповідно довше відбувалися воєнні дії навколо. У багатьох населених пунктах загарбники все покрали, у людей техніка пошкоджена та із їх будинків викрали багато різного майна", — говорить Вадим Гулько.

Він розповідає, що для того, аби допомогти жителям звільнених населених пунктів, налагодили співпрацю з донорами — міжнародними організаціями і українськими благодійними фондами щодо постачання продуктових наборів, питної води, гігієнічних наборів.

"Ми намагаємося тримати баланс, щоб всі люди, які проживають на деокупованих територіях достатньою мірою мали все це. Більш того, ми почали розвивати ці елементи, щоб людям на постійній основі доставляли свіжий хліб, вони отримували овочі, не просто продуктові набори, якісь консерви і продукти довготривалого зберігання, а найсвіжіше – овочі, курятину. Намагаємося максимально забезпечити людей в цьому плані", — каже Гулько.

За словами чиновника, вдається поступово відновлювати газопостачання, електрику та водопостачання у деокупованих пунктах.

"За останні місяці ми суттєво в цьому просунулись. Можна сказати, що станом на сьогодні газ уже є у домівках мешканців чотирьох населених пунктів із 31, а це 13 відсотків звільнених сіл та селищ, світло наявне у 21 населеному пункті з 88, а це 24 відсотки відповідно. І відновлено водопостачання в 11 населених пунктах. Але підключення і відновлення цих джерел життєдіяльності просувається не так швидко, як би хотілося", - говорить Валим Гулько.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ