Підтримати нас

На Дніпрі почалася “весняна” повінь

Автор статті
05 січня 2022 13:00
1,212
Поширити:

Після грудневих снігопадів у січні потеплішало й на річках почався паводок. Найбільш небезпечна ситуація у Західній Україні, але рівень води підіймається й у пониззі Дніпра, біля Херсона.

Так, за інформацією Укргідрометцентру, рівень води у Тисі біля міста Чоп піднявся на 1,7 – 2,2 м над поточним рівнем. Очікується, що через повінь на Тисi та в нижнiх течiях річок Закарпатської області вода ще підніметься на 0,5 - 1 м, вийде з берегів та затопить заплави (ІІ рiвень небезпеки – помаранчевий). Зокрема, передбачається часткове затоплення автодороги В.Ком'яти-Шаланки та сiльгоспугiддь ряду сiл Берегівського та Хустського районів Закарпатської області.

Також на 0,3 - 1,3 м піднявся рівень в рiчках басейну Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) і продовжує підніматися. Мiсцями можливе затоплення заплав (1 рівень небезпеки - жовтий).

Також, за даними гідропоста м. Херсон, за минулу добу рівень води у Дніпрі піднявся на 10 см.  Це на 6 см вище “нульової” відмітки поточного рівня.

Цікаво, що за останні роки мінімальний рівень води Дніпра біля Херсону спостерігався 7.12.2020 року -  нижче “нуля” на 52 см, максимальний - 6.04.2021, тоді рівень води піднявся  вище “норми” на 26 см.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ