Підтримати нас

Міжнародні консалтингові агентства аналізуватимуть транспортну галузь Херсона

Автор статті
28 лютого 2019 11:46
1,034
Поширити:

У підсумку ми отримаємо бізнес-план та фінансову модель проекту щодо закупівлі 50 нових тролейбусів за участі кредиту від Европейського банку реконструкції та розвитку.

Про це вчора, 27 лютого, у малому залі Херсонської міської ради розповіла представник міжнародного консалтингового агентства Ernst&Young* Тетяна Войтович. У вступному слові до міського голови Володимира Миколаєнка, його першого заступника Ігоря Козакова, депутатів міськради та керівників управлінь Войтович акцентувала завдання та мету роботи:

— Ми будемо аналізувати систему міського транспорту в Херсоні. І не тільки комунальне підприємство «Херсонелетротранс», — підкреслила Тетяна Войтович. — Також розраховуємо на інформацію про приватних перевізників, що працюють у місті, зробимо аналіз тарифів та надамо цю інформацію у рамках звіту нашому клієнту, банку ЄБРР.

Тетяна Войтович, представник консалтингового агентства Ernst&Young.

Автор фото Дмитро Багненко.

Уже к концу году новые троллейбусы могут стать нормой для Херсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятдесят нових тролейбусів для Херсона. 7 кроків до нового транспорту (рос.)

Міжнародні консалитнгові агентства Ernst&Young та Dornier consulting були визначені Європейським банком реконструкції та розвитку для аналізу системи роботи міського транспорту Херсона та міського комунального підприємства «Херсонелектротранс». Нагадаємо, у кінці минулого року міська влада прийняла рішення взяти кредит на закупівлю п’ятдесяти нових тролейбусів для послаблення тиску приватних перевізників на сферу громадського транспорту міста. Для обґрунтування проекту кредитного фінансування і були визначені консалтингові фірми. Хоча вартість їх роботи коштує 30 тисяч евро (близько 1 млн грн), в Херсоні змогли переконати ЄБРР заплатити за їх послуги з внутрішніх резервів банку.

Також під час зустрічі перший заступник мера Ігор Козаков попросив присутню банкіра ЕБРР Ольгу Кравець розвіяти чутки стосовно «прихованих процентів», які доведеться виплачувати місту після отримання кредиту. Як відзначила Ольга Кравець, банк пропонує однакову відсоткову ставку всім містам України:

— Наразі відсоткова ставка 5,75%, на сьогодні це стандартна ставка, яку  пропонуємо абсолютно всім містам, — підкреслила Ольга Кравець. — Яка ставка буде для Херсона -  не можемо сказати напевно, тому що це залежить від ряду економічних та макроекономічних факторів, від рейтингу України, від погодження бондів (облігацій, цінних паперів) України на міжнародних ринках.

Ольга Кравець, банкір ЄБРР та Антон Муханов (крайній зправа), представник консалтингового агентства Ernst&Young.

Автор фото Дмитро Багненко.

Какой будет интеллектуальная транспортная система в Херсоне?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якої буде інтелектуальна транспортна система в Херсоні? (рос.)

При цьому вона зазначила, що перед наданням кредиту банк проводить стрес-тести, визначаючи, чи може місто виплачувати взятий кредит:

— Ми розуміємо, що в Україні досить часто можуть відбуватись зміни, тому перед підписанням кредитної угоди  робимо для банку ряд стрес-тестів. У нас є декілька прогнозів розвитку валютного курсу України на наступні 10-20 років, тож  аналізуємо, як ці коливання будуть впливати на бюджет міста. Ми в першу чергу зацікавлені, щоб нам цей кредит повернули.

Робота консалтингового агентства в Херсоні триватиме до трьох місяців. У подальшому ці напрацювання можуть стати основою для продовження комплексних перетворень у транспортній сфері нашого міста.

*Ernst&Youngoдна з найбільших у світі міжнародних компаній, що надають професійні аудиторські та консалтингові послуги. Вона також одна з компаній «Великої четвірки» поряд з Deloitte, KPMG та PwC.

Максим Свирский (слева) и Анатолий Долинный презентуют инновации в сфере организации работы пассажирского транспорта

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронний квиток. Як це може бути в Херсоні. (рос.)

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ