Підтримати нас

Космічний апарат із Землі побував у верхніх шарах атмосфери Сонця

Автор статті
19 грудня 2021 07:29
1,045
Поширити:

Вперше в історії людства космічний апарат із Землі був запущений до сонця і досяг його корони.

Зонд NASA Parker Solar пройшов поверхневими шарами атмосфери світила, зібравши інформацію щодо часток сонячної енергії та його магнітних полів, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на національне космічне відомство США NASA.

Перший політ тривав лише кілька годин, проте планується, що апарат пролетить поблизу Сонця 24 рази протягом наступних семи років. За цей час зонд має максимально наблизитись до поверхні планети, а саме, до 3,83 мільйона миль. 

Апарат, довжиною у три метри і шириною в один метр, має вагу 635 кілограмів. Він обладнаний спеціальним оснащенням, призначеним для вивчення магнітних полів, плазми та часток сонячної енергії. Також у зонд вмонтовані камери для зйомки корони та сонячних вітрів. Від згоряння під час наближення до світила апарат захищений тепловим щитом з вуглепластику, товщиною 11 сантиметрів. Він витримує температури до 1370 градусів за Цельсієм. 

За допомогою Parker вчені мають на меті дослідити причини нагрівання корони Сонця, а також збільшення швидкості сонячних вітрів. Також у NASA переконані, що отримана інформація стане у пригоді метеорологам, адже вони матимуть змогу точніше передбачати важливі зміни у космічній погоді, котрі можуть вплинути на життя на Землі. Крім того, отримані зразки допоможуть ученим дізнатися, як саме впливає зірка на інші об'єкти Сонячної системи. 

Даний космічний апарат був запущений близько трьох років тому. Наступний політ планується на січень наступного року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ